Fietsen repareren

De Wielerbroeders willen ook wat betekenen voor andere mensen, daarom zoeken we verbindingen die met fietsen te maken hebben. Daarom zijn een aantal enthousiaste mannen regelmatig in de loods van organisatie GAiN te vinden op fietsen te repareren. Oude fietsen die via allerlei kanalen ter beschikking worden gesteld worden opgeknapt om vervolgens geëxporteerd te worden naar Roemenië om daar aan een tweede leven te beginnen.

Fietsen repareren

Met de meeste van die fietsen was weinig mis, vaak was een goede inspectie, even de banden oppompen en een nieuw laagje smeer over de ketting al genoeg om deze stalen rossen rijklaar en vooral ‘Roemenië-proof’ te maken. Op dit moment gaan de fietsen veelal naar Garbova in Roemenië, waar veel werkloosheid heerst. En, áls de mensen dan toch werk kunnen krijgen, moeten ze vaak kilometers lopen naar de werklocatie. Een fiets is daarbij een uitkomst. 

Om deze activiteit te blijven doen zijn natuurlijk wel fietsen nodig. Heeft u thuis een fiets staan die u niet meer gebruikt, of kent u iemand die één of meerdere fietsen onder het stof in de schuur heeft staan? Of, hebt u (gebruikte) fietsonderdelen liggen die nog prima gerecycled kunnen worden (denk aan zadels, fietsbellen, verlichting, kettingkast en dergelijke) Meldt dit dan bij ons via repareren@wielerbroeders.nl. Wij zorgen er dan voor dat deze fiets(onderdelen) worden opgeknapt en overhandigen ze na een korte, maar vaak hilarische testrit aan GAiN, die er voor zorgt dat de fietsen op de bestemming in Roemenië zullen aankomen.