Dolomieten 2013

Van 7 tot en met 10 juni 2013 beklommen de Wielerbroeders de zwaarste bergen van de Italiaanse Dolomieten. Ons kamp was opgeslagen in hotel Genzianella in Bormio. Het pittoreske dorpje in de noordelijke provincie Lombardije is ’s winters een paradijs voor wintersporters en ’s zomers een ideale uitvalsbasis voor wielrenners. Bormio ligt aan de voet van de Dolomieten.

De eerste dag heeft ons letterlijk alle kanten van de mythische Passo Stelvio (2760 meter) laten zien, de hoogste berg die je met de fiets in Europa kunt beklimmen en al meerdere malen op zinderende wijze scherprechter in de Ronde van Italië. Deze tocht ging zowel door Italië als door Zwitserland.  De totale routelengte was ongeveer 100 kilometer, waarbij 3150 hoogtemeters moeten worden overbrugd.

De tweede dag hebben we de Gavia beklommen (2621 meter). Het waren bizarre tochten, met schitterende vergezichten, in het dal temperaturen van  30 graden en boven op de toppen temperaturen rond het vriespunt met veel wind en sneeuw. De Wielerbroeders hadden dit weekend maarliefst 4 soigneurs tot haar beschikking en een fotograaf die vanaf een motor alle hoogtepunten vastlegde. Een fietsweekend om nooit te vergeten en dat het zwaar was, dat hebben we geweten! 

stelvio