La Marmotte 2012

Op 23 en 24 juni 2012 fietsen 12 Wielerbroeders in Frankrijk, dit jaar met het doel om kansarme kinderen in Roemenië een ontspannen verblijf te geven in een vakantiehuis. De Wielerbroeders hebben als doel gesteld om de financiën bij elkaar te fietsen om dit huis zo snel mogelijk af te bouwen. Dat is ook gelukt, het Elpis Center in Roemenie draait!

La Marmotte
De uitdaging is niet misselijk, 175 kilometer, 5000 hoogtemeters over 5 Alpencols. Bergen als Croix-De-Fer en natuurlijk Alpe d’Huez maken deel uit van deze route.  De 12 Wielerbroeders hebben het gehaald en hiermee veel geld opgehaald. Dit hadden we niet kunnen halen door de 4 soigneurs die ons geholpen hebben. Benieuwd naar de Route? La Marmotte

Wat is Elpis Center?
Elpis Foundation is een non-gouvermentele, non-profit organisatie die is opgericht in 1999. Sinds 2000 zijn er elk jaar duizenden kinderen die een vakantiekamp, weekend of één van de andere activiteiten van Elpis Center bijwonen. Deze kinderen komen uit de wijde omgeving van het centrum en groeien doorgaans op in een arm gezin. Daarnaast wordt dit huis gebruikt voor training & opleidingstrajecten voor kinderwerkers en voorgangers. De eerste zomerkampen werden in de openlucht georganiseerd; maar in de afgelopen jaren is er steen-voor-steen een huis gebouwd. De ruwbouw is klaar en er zijn nog een hoop andere faciliteiten die gebouwd kunnen worden om deze kinderen een onvergetelijke ervaring te bieden.